Ιστορικό χαμηλό δεκαετίας για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Ιστορικό χαμηλό δεκαετίας για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2006 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε σήμερα να διαπραγματεύεται στο 3,87% καθώς συνεχίζεται η ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων στις κρατικές εκδόσεις χρέους.

Ταυτόχρονα το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου εμφανίζει τιμή στις 378 μονάδες βάσης.

Το καλό κλίμα στην εγχώρια αγορά ομολόγων είναι πιθανότατα ο προάγγελος για την έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών είτε στα τέλη Ιανουαρίου 2018 είτε στις αρχές του ίδιου έτους με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ.

Η ισχυρή αποκλιμάκωση συνεχίζεται και στις αποδόσεις του 2ετούς και 5 έτους ομολόγου που διαπραγματεύονται αντίστοιχα στο 1,90% και 3,31%.

Το ράλι ανόδου τιμών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι αποτέλεσμα της ρευστότητας που απελευθερώθηκε μετά την ανταλλαγή (swap) των 20 ομολόγων του PSI  με 5 νέα ομόλογα. Να αναφέρουμε ότι η έναρξη της αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ομολόγων καταγράφεται από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2017.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή