ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το στοίχημα αφορούσε τη δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου σε ένα άχαρο κτίριο της δεκαετίας του 1970, στο οποίο θα ενσωματώνονταν με τόλμη στοιχεία αυθεντικού σκανδιναβικού design, δημιουργώντας έναν χώρο φιλοξενίας στον οποίο ο επισκέπτης θα αισθανόταν σαν στο σπίτι του.

Το At Six τα κατάφερε. Βρίσκεται στην Brunkebergstorg, στο κέντρο της Στοκχόλμης, και στεγάζεται στο κτίριο των πρώην κεντρικών γραφείων της Swedbank, το οποίο είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από τον μπρουταλισμό.

Το κίνημα αναπτύχθηκε από τη δεκαετία του 1950 έως τα μέσα του ’70 ως αντίδραση στην «ελαφρότητα» του στυλ των 1930s – στην προκειμένη περίπτωση του μεγαλοπρεπούς belle-époque που υπήρχε στη σουηδική πρωτεύουσα.Η μορφή των κτιρίων χαρακτηρίζεται από έντονες γραμμές και εμφανή υλικά – ιδιαίτερα στη χρήση του σκυροδέματος. Τους ταξιδιώτες καλωσορίζει ένα εντυπωσιακό γλυπτό της Jaume Plensa, που στέκει στη μαρμάρινη σκάλα.

Διαθέτει 343 δωμάτια, 41 σουίτες και μία προεδρική, κομψό λόμπι, δύο εστιατόρια και δύο μπαρ, ενώ τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα δωμάτια υπάρχουν έργα τέχνης και έχουν επιλεγεί ζεστές αποχρώσεις, ακόμα και στα μέταλλα. Η διαμονή εδώ αποτελεί δίχως άλλο εμπειρία. hotelatsix.com

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ