ΚΟΣΜΟΣ

Ποδοπάτησε πορτρέτο του Τζέγκις Χαν και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα η απόφαση της δικαιοσύνης να καταδικάσει σε φυλάκιση ενός έτους έναν άνδρα που κατηγορείτο ότι κατέστρεψε ένα πορτρέτο του Τζένγκις Χαν, του ιδρυτή της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε σήμερα πληθώρα επικρίσεων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι η ποινή που επιβλήθηκε ήταν δυσανάλογα αυστηρή.

Σε ένα βίντεο που μετέδωσε τον Μάιο στο Διαδίκτυο, ο άνδρας αυτός που ονομάζεται Λούο παρουσιαζόταν την ώρα που ποδοπατούσε ένα πορτρέτο του αυτοκράτορα, ο οποίος πέθανε το 1227, ανακοίνωσε η αστυνομία της Εσωτερικής Μογγολίας που είναι μια αυτόνομη επαρχία της Κίνας.

Ο Λούο κρίθηκε ένοχος για «υποκίνηση εθνοτικού μίσους και εθνοτικών διακρίσεων» καθώς ο Τζένγκις Χαν εξακολουθεί να λατρεύεται από πολλούς Μογγόλους. Κατά τη δίκη του ο Λούο ζήτησε συγγνώμη που «προσέβαλε τα αισθήματα των ανθρώπων».

Η καταδίκη του επικρίθηκε έντονα από κάποιους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, με έναν από αυτούς να κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι κυβερνούν τη χώρα «όπως την εποχή των Μογγόλων».

Ο Τζένγκις Χαν είναι ο ιδρυτής της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων, της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία εκτεινόταν από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως την Ευρώπη.

Σε περίπου έξι εκατομμύρια ανέρχονται οι Μογγόλοι που ζουν σήμερα στην Κίνα, η πλειονότητα των οποίων στην Εσωτερική Μογγολία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ