Ιταλία: Η Amazon θα καταβάλει 100 εκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο

Ιταλία: Η Amazon θα καταβάλει 100 εκατ. ευρώ στο ιταλικό δημόσιο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρία διαδικτυακού εμπορίου Amazon πρόκειται να καταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ φόρους στο ιταλικό δημόσιο, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης.

Πρόκειται για το ίδιο ποσό που της είχε ζητηθεί από την ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων, η οποία είχε βγάλει το συμπέρασμα ότι η Amazon προχώρησε σε ελλιπή φορολογική δήλωση, και είχε ζητήσει να της καταβληθούν, ακριβώς, 100 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται, ουσιαστικά, ότι η εταιρία διαθέτει μια μόνιμη οργανωτική δομή στην Ιταλία, αλλά ότι, στο παρελθόν, μετέθεσε τα κέρδη της στο Λουξεμβούργο, όπου η φορολογία είναι χαμηλότερη.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι στο παρελθόν και η εταιρία Apple συμφώνησε να καταβάλει στην ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων 318 εκατομμύρια ευρώ, για φορολογικές οφειλές από το 2008 μέχρι το 2013.

Η Google, τέλος, κατέβαλε 306 εκατομμύρια ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, για την φορολογική περίοδο από το 2002 μέχρι το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή