Τσίπρας: Η Ελλάδα και σήμερα θα μπορούσε να εξέλθει από τα μνημόνια

Τσίπρας: Η Ελλάδα και σήμερα θα μπορούσε να εξέλθει από τα μνημόνια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολοι πια, με βάση και τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων, έχουν διαμορφώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και τώρα αν ήθελε, και σήμερα, θα μπορούσε να εξέλθει από τα μνημόνια», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Θα ολοκληρώσουμε όμως με επιτυχία το πρόγραμμα μέχρι το καλοκαίρι, ακριβώς γιατί αυτό που μας απασχολεί δεν είναι μόνο η πρόσκαιρη δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές με χαμηλά επιτόκια, αλλά και μια διευθέτηση για το χρέος, που θα δημιουργήσει μια σταθερή εμπιστοσύνη ανάμεσα στην ελληνική οικονομία και τους επενδυτές» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας είχε όπως είπε, μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

«Είχα την ευκαιρία να αστειευτώ μαζί του, λέγοντας του ότι άκουσα μια δήλωσή σου χθες ότι «εάν θέλετε, εμείς εδώ είμαστε για να σας στηρίξουμε, αν θέλετε να πάρετε και τέταρτο πρόγραμμα». Του είπα «να λείπει το βύσσινο, ευχαριστούμε, φτάνουν τόσα που πήραμε ήρθε η ώρα να βγούμε από τα προγράμματα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Χαμογέλασε κι ο ίδιος και μου εξήγησε ότι ήταν μια απολύτως φυσιολογική, τεχνοκρατική απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση αυτή η απάντηση, τη δική του εκτίμηση για το εάν θα πάρουμε το 4ο πρόγραμμα» συνέχισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή