ΝΔ: Εύλογη ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των Μουφτήδων

ΝΔ: Εύλογη ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των Μουφτήδων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προκαλεί εύλογη ανησυχία ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση το ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη», σχολιάζει η Νεα Δημοκρατία, σχετικά με τις τοποθετήσεις των κ.κ. Γαβρόγλου και Κοτζιά, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, σχετικά με το θέμα.

Συγκεκριμένα, οι Τομεάρχεις Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη, τονίζουν:

«Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη  Ερντογάν, η Κυβέρνηση σπεύδει να ανοίξει θέμα εκλογής των Μουφτήδων της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Το θέμα ανακίνησε ο Υπουργός Παιδείας  κ. Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης κ. Χακάν Τσαβούσογλου χωρίς τότε να ανακοινωθεί το περιεχόμενό της.

Σε άλλο μήκος κύματος, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς δηλώνει σήμερα ότι “δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία”, ενώ και ο ίδιος στις 24 Οκτωβρίου μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέτρεψε με τις δηλώσεις του να εκληφθεί ως ζήτημα διμερούς διαπραγμάτευσης ένα θέμα αποκλειστικής ευθύνης της ελληνικής Πολιτείας.

Και τώρα, μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, έρχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της εκλογής  Μουφτήδων.

Η εικόνα που εκπέμπει η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο λυπηρή. Προκαλεί εύλογη ανησυχία για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται τόσο σημαντικά ζητήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή