Οι Ολυμπιονίκες είπαν το πρώτο…«Take Me Home»

Οι Ολυμπιονίκες είπαν το πρώτο…«Take Me Home»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Βρετανικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας για την επιστροφή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ολυμπιονίκες σε συνεργασία με γνωστό Οίκο Υψηλής Ραπτικής, ο οποίος είχε επιμεληθεί την ένδυση, είπαν εκεί το πρώτο «Take Me Home», ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν ανάλογες παραστάσεις και σε άλλα μουσεία.

«Μπαίνοντας στο Βρετανικό Μουσείο ένιωσα δέος. Τα αρχαία ελληνικά γλυπτά βρίσκονται σε περίοπτη θέση και αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού από εκατομμύρια ανθρώπους. Ελπίζω αυτή η καμπάνια να στεφθεί με επιτυχία και εμείς, ως αθλητές, να βάλουμε ένα λιθαράκι για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Μαζί με την ασημένια Ολυμπιονίκη του πόλο βρέθηκε και η συναθλήτριά της στη «θρυλική» ομάδα του 2004, η Εύη Μωραϊτίδου. «Εμείς ως Ολυμπιονίκες θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε το διεθνές αθλητικό κίνημα. Ένα μεγάλο κομμάτι από την αρχαία ελληνική κληρονομιά βρίσκεται σε μουσεία στο εξωτερικό. Κάποια από αυτά τα γλυπτά έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό, τους αρχαίους Ολυμπιακούς, αλλά και άλλους αθλητικούς αγώνες», τόνισε η αντιπρόεδρος του ΣΕΟ και ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση σε εκπροσώπους της Ομογένειας του Λονδίνου, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την πρωτοβουλία.

Οι Ολυμπιονίκες είπαν το πρώτο…«Take Me Home»-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή