Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός σεισμός μαγέθους 6,5 Ρίχτερ ταρακούνησε το βράδυ της Παρασκευής την πρωτεύουσα της Ινδονησίας το βράδυ της Παρασκευής και άλλες περιοχές προκαλώντας τον θάνατο ενός 62χρονου άνδρα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες μετά από κατάρρευση κτιρίων.

Ο σεισμός διήρκεσε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 40 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Tasikmalaya. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 91 χιλιόμετρα.

Οι αρχές εξέδωσαν μάλιστα προειδοποίηση για ενδεχόμενο χτύπημα τσουνάμι σε αρκετές παραλιακές περιοχές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό τους, καθώς ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αξιολόγησης της καταστροφής.

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν και στο γενικό νοσοκομείο στην πόλη Μπανιμάς της νήσου Ιάβα, που εκκενώθηκε από προσωπικό και ασθενείς.

Αρκετοί κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις παραθαλάσσιες εστίες τους με την κρατική τηλεόραση να αναμεταδίδει εικόνες με μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή