Πρώτη αγορά οικιστικού ακινήτου από ΑΕΕΑΠ

Πρώτη αγορά οικιστικού ακινήτου από ΑΕΕΑΠ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη επένδυση στην αγορά κατοικίας που πραγματοποιείται από εταιρεία του κλάδου των ΑΕΕΑΠ (Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία) προχώρησε εντός της εβδομάδας η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ της οικογένειας Χαλικιά. Η εισηγμένη απέκτησε γωνιακό διαμέρισμα δεύτερου ορόφου σε πολυτελή πολυκατοικία στη διασταύρωση των Λ. Βασ. Σοφίας 53 και Μαρασλή 1. Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 194 τ.μ., το κόστος του οποίου ανήλθε σε 370.000 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που η αντικειμενική αξία του ξεπερνά τις 668.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Μάριος Αποστολίνας, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, «πρόθεσή μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά κατοικίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα ακίνητα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών». Στο πλαίσιο αυτό, είναι δεδομένο ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την αναζήτηση οικιστικών ακινήτων πολυτελείας, εκτιμώντας ότι προσφέρει σημαντικό περιθώριο μελλοντικής ανάπτυξης και αποδόσεων. Το διαμέρισμα που ήδη αποκτήθηκε δεν είναι επί του παρόντος μισθωμένο, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολίνα, το ενδιαφέρον της εταιρείας είναι τόσο προς την αγορά των συμβατικών μισθώσεων μεγάλης διάρκειας, όσο και των βραχυχρόνιων μισθώσεων, είτε προς τουρίστες είτε προς στελέχη μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, που αναζητούν ακίνητο για μερικούς μήνες.

«Ανάλογα με το ακίνητο, δηλαδή την τοποθεσία του και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, θα γίνεται και η επιλογή της αγοράς στην οποία θα κινηθούμε», σημειώνει ο κ. Αποστολίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή