Υψηλές πληρότητες ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας

Υψηλές πληρότητες ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καλύτερο Δεκέμβριο της τελευταίας δεκαπενταετίας βιώνει η «Μεγάλη Βρεταννία», αλλά και το King George, καθώς οι πληρότητες έχουν αγγίξει το 60% στο πλαίσιο της γενικότερης ανάκαμψης της Αθήνας, ως αυτοτελούς προορισμού, αλλά και της σημαντικής προτίμησης που τους δείχνουν Αμερικανοί και Αραβες ταξιδιώτες τη χειμερινή και όχι μόνον περίοδο.

«Το Μουσείο της Ακρόπολης μας έχει χαρίσει μία ημέρα επιπλέον διανυκτέρευσης και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος άλλη μία», αναφέρουν χαρακτηριστικά κορυφαία στελέχη της αθηναϊκής ξενοδοχειακής αγοράς που εκτιμούν πως, όταν προχωρήσουν και τα έργα στο παραλιακό μέτωπο όπως το Ελληνικό, η αγορά θα μεγαλώσει περαιτέρω. Είναι χαρακτηριστικό πως ο όμιλος Λάμψα, που πρόσφατα εξαγόρασε το ξενοδοχείο King George από την Eurobank έναντι 43 εκατ. ευρώ και εκμίσθωσε το πρώην King’s Palace στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου από το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ, αναμένεται να κλείσει το 2017 με άνοδο του κύκλου εργασιών της τάξης του 20% για όλα τα εν Ελλάδι ξενοδοχειακά του συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού στη Ρόδο. Με τις προοπτικές της αγοράς της Αθήνας να εκτιμώνται ευοίωνες, η Λάμψα, της οποίας τα ηνία ανέλαβε η Χλόη Θ. Λασκαρίδη, θα προχωρήσει άμεσα στην περαιτέρω ανακαίνιση του King George αλλά και της «Μεγάλης Βρεταννίας» με στόχο να προσθέσει στο πρώτο δέκα επιπλέον σουίτες και στο δεύτερο άλλες είκοσι με τριάντα, ενώ επιδιώκει να ξεκινήσει άμεσα και τις εργασίες ανακαίνισης του King’s Palace.

Η επένδυση για τη διαμόρφωση και ανακαίνιση του King’s Palace υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά και για τα τρία ξενοδοχεία του Συντάγματος θα υπερβεί τα 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται πως για το King’s Palace δεν έχει ακόμα επιτευχθεί συμφωνία με διεθνή αλυσίδα, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα αυτή θα αφορά κάποια από τα εμπορικά σήματα με τα οποία συνεργάζεται ήδη ο όμιλος προκειμένου να εξαχθούν οι βέλτιστες συνέργειες. Οσον αφορά στην εμπορική τοποθέτηση του King’s Palace, πηγές με άριστη γνώση των σχεδιασμών της Λάμψα αναφέρουν πως αυτό θα έχει ένα πιο σύγχρονο και μοντέρνο χαρακτήρα, θα διαθέτει 175 με 195 δωμάτια (τα σχέδια τελούν υπό κατάρτιση) και εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα με την αδειοδοτική διαδικασία οι εργασίες θα αρχίσουν εντός εξαμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή