«Εκτάκτως» επίδομα 400 ευρώ στους άνεργους 18 – 24 ετών από το υπ. Εργασίας

«Εκτάκτως» επίδομα 400 ευρώ στους άνεργους 18 – 24 ετών από το υπ. Εργασίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ξαφνικά προέκυψε εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης». Μετά το κοινωνικό μέρισμα και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σχετική προαναγγελία το Υπ. Εργασίας ανακοίνωσε αιφνιδίως πως θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών επίδομα ύψους 400 ευρώ.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ. Το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, που υπολογίζονται περί τις 50.000. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η προθεσμία για την διαδικασία είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή