Βαρυσήμαντες δηλώσεις από προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων

Βαρυσήμαντες δηλώσεις από προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

"Δεν είμαστε εκτός νόμων στη δικαιοσύνη" τόνισε ο Πρόεδρος του ΣτΕ δίδοντας απαντήσεις εφ όλης της ύλης για όσα ακούστηκαν για τη δικαιοσύνη. Σημαντική τοποθέτηση και από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

"Απερίσπαστοι συνεχίστε το έργο σας χάριν των πολιτών" είπε και πρόσθεσε" μην σας φοβίζει το βάρος μην σας πτοούν οι δυσκολίες.

"Δεν είμαστε εκτός νόμων στη δικαιοσύνη" τόνισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων και απαντώντας για τελευταία φορά όπως είπε στους υπαινιγμούς κυβερνητικών παραγόντων ότι οι δικαστές αποφεύγουν τον έλεγχο του πόθεν έσχες.

Ο κ. Σακελλαρίου, που είχε καταγγείλει πριν μία εβδομάδα "για ωμή παρέμβαση" τον υπουργό Δικαιοσύνης έδωσε απάντηση εφ΄όλης της ύλης για όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

"Δεν κρυπτόμεθα, τόνισε,  πίσω από το ανέλεγκτο της δικαστικής κρίσης. Εφαρμόζουμε το δίκαιο με βάση το σύνταγμα. Και δεν δεχόμεθα επεμβάσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις. Θα σταθούμε στο ύψος μας. Σε ότι αφορά το περίφημο ζήτημα του πόθεν έσχες, οι δικαστές υποβάλλουν πάντα δηλώσεις και θα συνεχίσουν να υποβάλλουν.

Δεν είμαστε εκτός νόμων στη δικαιοσύνη. Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί και η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να λήξει το εν λόγω θέμα".

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειου Πέππα, ο οποίος κάλεσε τους δικαστές να συνεχίσουν "απερίσπαστοι το έργο της δικαιοσύνης προς χάριν των πολιτών" για να προσθέσει "μην σας φοβίζει το βάρος μην σας πτοούν οι δυσκολίες", ενώ αναφέρθηκε στις παθογένειες που μαστίζουν τη λειτουργία της δικαιοσύνης αναφέρθηκε εκτενώς ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας ο οποίος ενδεικτικώς για την υπερφόρτωση της δικαιοσύνης ανέφερε ότι "μόνον στο Εφετείο της Αθήνας βρίσκονται σε εξέλιξη 280 δίκες μεταξύ των οποίων πολλές με πολυάριθμους κατηγορουμένους".

Για το κύρος της δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία της μίλησε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και εκπρόσωποι άλλων δικαστικών ενώσεων.

Δεν κρυπτόμεθα πίσω από το ανέλεγκτο της δικαστικής κρίσης. Εφαρμόζουμε το δίκαιο με βάση το σύνταγμα. Και δεν δεχόμεθα επεμβάσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις. Θα σταθούμε στο ύψος μας. Σε ότι αφορά το περίφημο ζήτημα του πόθεν έσχες, οι δικαστές υποβάλλουν πάντα δηλώσεις και θα συνεχίσουν να υποβάλλουν. Δεν είμαστε εκτός νόμων στη δικαιοσύνη. Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί και η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να λήξει το εν λόγω θέμα".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή