Θεοδωράκης προς ΝΔ: Θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε

Θεοδωράκης προς ΝΔ: Θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο τέλος της ομιλίας του, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας εμμέσως ανοιχτός σε κάποια μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ. 

Ο κ. Θεοδωράκης προέτρεψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαλλαχθεί από τα βαρύδια του παρέλθοντος, όπως είναι οι πελατειακές σχέσεις και ο κρατισμός,  εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, σημειώνοντας πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που πιο παλιά έβριζαν και χτυπούν τα σφυριά στην Wall Street.»

«Χρειαζόμαστε αλλαγές στην παιδεία, τη δικαιοσύνη και φυσικά και στον εκλογικό νόμο. Πρέπει να αλλάξουμε το δημόσιο και αυτό είναι η πιο απαιτητική δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως «το κόμμα σας θεώρησε σε πολλές περιπτώσεις το κράτος σαν προσωπικό τους λάβαρο. έχετε αναγνωρίσει την ευθύνη του κόμματός σας και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί. πρέπει να είστε έτοιμοι για κράτος χωρίς διακρίσεις και δικά σας παιδιά. Τα σχέδια πρέπει να γίνουν πράξη».

Επιπλεόν, ο αρχηγός του Ποταμιού ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για το ευρύτερο φαινόμενο του λαϊκισμού, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, απειλεί τόσο την Ελλάδα  όσο και την ΕΕ.  «Η νίκη δε θα επιτευχθεί με ευχολόγια. Δεν πρέπει κανείς από εμάς να αντιγράψει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να νικήσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στο ποτάμι πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε το Κίνημα Αλλαγής. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι εδώ που έχει φτάσει η πατρίδα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή