Παλαιστίνη: Διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς

Παλαιστίνη: Διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικρή ομάδα Παλαιστίνιων διαδηλωτών έκαψε σήμερα πλακάτ με φωτογραφίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς και του Αμερικανού διαπραγματευτή για το Μεσανατολικό Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Βηθλεέμ, λίγες μόλις ημέρες πριν από την περιοδεία και των δύο στην περιοχή.

Με φόντο το φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βηθλεέμ, περίπου 30 άνθρωποι στάθηκαν σιωπηλοί, κρατώντας κεριά, στην Πλατεία της Φάτνης, δίπλα στην Εκκλησία της Γέννησης, το σημείο όπου για τους χριστιανούς γεννήθηκε ο Ιησούς. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά στα πλακάτ. «Η Βηθλεέμ καλωσορίζει τους αγγελιαφόρους της ειρήνης, όχι τους αγγελιαφόρους του πολέμου», έγραφαν τα πλακάτ με τις φωτογραφίες του Πενς και του Γκρίνμπλατ.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να φτάσει στην περιοχή εντός της εβδομάδας αλλά οι Παλαιστίνιοι δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητος και ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ατυχή» την απόφαση αυτή της Παλαιστινιακής Αρχής.

Εντός της εβδομάδας θα μεταβεί επίσης στη Μέση Ανατολή και ο Γκρίνμπλατ ο οποίος είχε πολλές επαφές με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες, σε μια προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχουν παγώσει από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή