Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Ατλάντα – Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Ατλάντα – Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο αεροδρόμιο της Ατλάντα των ΗΠΑ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου που εξυπηρετεί περισσότερους από 275.000 επιβάτες ημερησίως, μετά την ακύρωση περισσότερων από 1.000 πτήσεων χθες Κυριακή εξαιτίας μιας διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που διήρκησε 11 ώρες.

«Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις», ανακοίνωσαν στις 23:45 (της Κυριακής τοπική ώρα, 06:45 σήμερα ώρα Ελλάδας) οι αξιωματούχοι του Χάρτσφιλντ- Τζάκσον της Ατλάντα στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter.

Πολλές χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι μοίρασε «5.000 γεύματα» εν αναμονή της αποκατάστασης της βλάβης.

Ωστόσο δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει στο κανονικό η εναέρια κυκλοφορία. Η στάθμευση στο πάρκινγκ του αεροδρομίου θα είναι δωρεάν ως τις 08:00 (το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή οκτώ ώρες μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, τόνισαν οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου.

Από την πλευρά της η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Georgia Power υπογράμμισε ότι το συμβάν ήταν «πολύ σπάνιο». «Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε για όλες τις βασικές λειτουργίες του αεροδρομίου και κυρίως για τις πτήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρείας, μια πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε καλώδια και ευθύνεται για τη βλάβη.«Κανείς, ούτε το προσωπικό ούτε οι επιβάτες, δεν βρέθηκε σε κίνδυνο», υπογράμμισε η Georgia Power.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή