Τι θέλω από το 2018

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θέλω το ’18 να είναι εύκολο. Το θέλω δύσκολο. Γεμάτο ζωή.

Δεν θέλω το ’18 να το περάσω ξώφαλτσα. Θέλω να μπω μέσα του, κι ας μποτιλιαριστώ κι ας με γράψουν. Κι ας φάω φάσκελα. 

Δεν θέλω το ’18 απλώς να χαρώ. Θέλω να αφεθώ να πονέσω. Ο πόνος με προχωράει.

Δεν θέλω το ’18 να αρκεστώ σε όσα ξέρω. Θέλω να μάθω κι άλλα. Κι ας μου στοιχίσουν. Κι ας με ξεβολέψουν. Ζω όταν εξελίσσομαι. Έτσι πια τη θέλω τη ζωή μου. 

Δεν θέλω το ’18 να περάσω κι άλλο χρόνο μπροστά στις οθόνες. Θέλω να το ζήσω live, όχι σε μαγνητοσκόπηση.

Δεν θέλω το ’18 να κάτσω άλλο. Θέλω να σηκωθώ, να τρέξω, να κάνω πετάλι. Ν’ ανάψει η λάμπα μου. Κανείς δεν μου χρωστάει να μου την ανάψει. Εγώ μου το χρωστάω. Δεν μου οφείλει ο κόσμος. Εγώ του οφείλω.

Δεν θέλω το ’18 να με χαϊδέψει. Θέλω να μου δώσει κι άλλες γροθιές στο στομάχι. Θέλω να ευλογήσω αυτά που έχω.

Δεν θέλω το ’18 να έχει 365 νότες. Θέλω να έχει μια μελωδία. Τη δική μου μελωδία, όχι των άλλων.

Δεν θέλω το ’18 να με κρίνω άλλο. Θέλω να με αγαπήσω κι άλλο. Να μας βρει το τέλος της χρονιάς πιο μονοιασμένους, πιο αγαπημένους.

Δεν θέλω το ‘18 να βγάλω άλλες σέλφι. Θέλω να βοηθήσω. Θέλω να προσφέρω. Να ενωθώ με άλλους ανθρώπους. Που έχουν την ανάγκη μου, αλλά δεν θα μου το ζητήσουν ποτέ.

Δεν θέλω το ’18 μόνο μπουνάτσες. Θέλω μποφόρ κι απαγορευτικά. Ξέρω ότι το πλοίο μου έξω θα κινδυνέψει. Μέσα στο λιμάνι όμως θα σαπίσει.

Θέλω το ’18 να ξαναβρώ αυτούς που αγαπάω. Αυτούς που ξέχασα μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Κι αυτούς που πόνεσα με τη στενομυαλιά και την αλαζονεία μου. Να τους ζητήσω συγγνώμη και να τους πω ότι δεν έπαψα ποτέ να τους αγαπώ.

Δεν θέλω το ’18 να μου λένε οι δικοί μου μόνο τα καλά. Θέλω να μου λένε τα στραβά. Θέλω να νιώσω ανεπαρκής. 

Δεν θέλω το ’18 να ζήσω άλλο μέσα στο διαμέρισμα. Θέλω να βγω έξω στη φύση. Να την αφήσω να με μαγέψει. 

Δεν θέλω το ’18 να πάρω πολύ σοβαρά τη ζωή. Θέλω να παίξω μαζί της. Όχι κρυφτό, μόνο κυνηγητό. Κι ας χάσω. Θέλω να χάσω κι άλλο.

Δεν θέλω το ’18 να μου φέρει υγεία. Μου την έφεραν όλοι οι προκάτοχοί του κι εγώ το ξέχασα. Θέλω να νιώσω υγιής και να ευγνωμονώ κάθε φορά τα πόδια μου όταν πατάνε και τα χέρια μου όταν πιάνουν.

Θέλω το ’18 να στείλω λιγότερα μηνύματα και να πάρω περισσότερα τηλέφωνα. Θέλω να στείλω λιγότερα mails και να συναντήσω περισσότερους ανθρώπους.

Δεν θέλω το ’18 να βλέπω τα παιδιά μου περισσότερο. Θέλω να τα ζήσω περισσότερο. Θέλω όταν είμαι μαζί τους να κλείνω τις συσκευές και να είμαι πραγματικά παρών.

Δεν θέλω το ’18 να μου χαριστεί. Θέλω να το κερδίσω. Και σίγουρα δεν θέλω το 2018 να είναι μια καλύτερη χρονιά. Θέλω εγώ να γίνω καλύτερος. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή