Γονείς, τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα;

Γονείς, τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα;

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξοδος: Προτεραιότητα μια βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η μαγευτική φωταγώγηση και ο φαντασμαγορικός στολισμός θα σας κάνουν να αισθανθείτε αμέσως το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ένα σας λέω: λειτουργεί παγοδρόμιο εδώ και λίγες ημέρες πάνω στο κανάλι με ελεύθερη είσοδο.

Θέατρο: Δείτε το «Μόμο», μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Μίχαελ Έντε, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ένα παραμύθι που κάνει μικρούς και μεγάλους να σκεφτούν ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας: την έλλειψη χρόνου. Πολύ καλή η σκηνοθεσία και ο σχεδιασμός κοστουμιών, και εκπληκτική η ερμηνεία της Χελώνας. Από τις 23/12 έως τις 6/1. Μετά το τέλος της παράστασης, η Μόμο περιμένει τα παιδιά για face painting, γρίφους και τρελά χτενίσματα.

Μπαλέτο: Πολύχρωμα κουνέλια που χορεύουν σε κήπους γεμάτους φράουλες! Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων; Όχι, είναι το ονειρικό σκηνικό για τη μοντέρνα «Ωραία κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι, που παρουσιάζει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα  (22, 23, 29 και 31/12).

Μουσική: Ο Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται σαν άλλος παραμυθάς, στο ΚΠΙΣN για να μας αφηγηθεί την ιστορία του Σιδερόγιαννου (21/12, 6 μ.μ., Φάρος). Ο Γιάννης Μαρκόπουλος διασκευάζει κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής (21, 22/12, 6 μ.μ.). Σπέσιαλ γκεστ σταρ η Ξένια Καλογεροπούλου, που διηγείται ελληνικά παραμύθια, «συμβολικά για τη ζωή και το πνεύμα».

Εργαστήριο: Η λαϊκή παράδοση συναντά την τέχνη των κόμικ. Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και η εικονογράφος Δήμητρα Αδαμοπούλου ταξιδεύουν τα παιδιά κάτω από τη Γη, στο Δέντρο της Ζωής, για να γνωρίσουν τους τρομερούς καλικάντζαρους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα πλάσουν το δικό τους καλικαντζαρίσιο κόμικ (Μουσική Βιβλιοθήκη, 27, 28, 29/12). Το «Εργαστήριο του Άη Βασίλη» θα στηθεί στο ΚΠΙΣΝ για να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο σας (17/12 | 11.00-14.00, 25 άτομα ανά ώρα). 

Ψυχαγωγία: Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτό το «Christmas Factory» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Φέτος «ανοίγει» στον χώρο και μια Σχολή Μαγείας, που προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και θα μαθαίνει στους μικρούς μαγικά κόλπα. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή