Eurostat: Στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017

Eurostat: Στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 1,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017, σε σχέση με 0,5% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα  η Eurostat. Έναν χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -0,2%.

Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο ήταν 1,5% σε σχέση με 1,4% τον Οκτώβριο. Έναν χρόνο πριν ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν 0,6%. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,8% τον Νοέμβριο, σε σχέση με 1,7% τον Οκτώβριο και 0,6% έναν χρόνο πριν.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,2%), την Ιρλανδία (0,5%) και τη Φινλανδία (0,9%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (4,5%), στη Λιθουανία (4,2%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (3,1%). Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε πέντε κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε εννέα και αυξήθηκε σε 15.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή