1.650 πρόσφυγες έφυγαν από την Λέσβο, από την αρχή του μήνα, για Αθήνα και ηπειρωτική Ελλάδα

1.650 πρόσφυγες έφυγαν από την Λέσβο, από την αρχή του μήνα, για Αθήνα και ηπειρωτική Ελλάδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 1.650 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι μέλη ευάλωτων κατηγοριών, αναχώρησαν από τη Λέσβο για δομές φιλοξενίας στην Αθήνα και στην άλλη Ελλάδα, από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και χθες, Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, το βράδυ.

Σε εφαρμογή σχεδίου αποσυμφόρησης της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες, οι αναχωρήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι διαμένοντες μέσα στον καταυλισμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, για πρώτη φορά μετά από μήνες, έπεσαν κάτω από 6.000.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, μετρήθηκαν σε 5.500. Την ίδια ώρα, στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, οι διαμένοντες είναι 990, ενώ σε άλλες δομές, μέσα στην πόλη κυρίως, διαμένουν περί τους 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ, από 1ης Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, στην Λέσβο πέρασαν συνολικά 659 άτομα, στην Χίο 550 και στη Σάμο 560. Συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις πρώτες 17 μέρες του Δεκεμβρίου, πέρασαν 1.769 πρόσφυγες και μετανάστες. Το ίδιο διάστημα, η τουρκική ακτοφυλακή επενέβη σε 17 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 775 άτομα που επέβαιναν σε πλαστικές λέμβους με προορισμό τα νησιά.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή