ΚΟΣΜΟΣ

H Kaspersky μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ υπέβαλε η γνωστή εταιρία anti virus προγραμμάτων Kaspersky Lab.

Η Kaspersky υποστηρίζει ότι η απαγόρευση της χρήσης του λογισμικού της σε υπηρεσίες  της αμερικανικής κυβέρνησης της στερεί από βασικά εμπορικά δικαιώματα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Η κίνηση της Kaspersky, που έχει την έδρα της στη Μόσχα, είναι μία προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ότι η εταιρία είναι ευάλωτη στη επιρροή του Κρεμλίνου.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είχε εκδώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο οδηγία προς σε όλες τις πολιτικές της υπηρεσίες να αφαιρέσουν το λογισμικό εντός 9 0 ημερών.

Η εντολή απηχούσε την ανησυχία μερίδας της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τα συγκεκριμένα λογισμικά μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια ασφάλεια και να διευκολύνουν τη ρωσική κατασκοπεία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία απαγορεύοντας την  Kasperky Lab from από όλες τις κρίσιμες πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ