H Kaspersky μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ

H Kaspersky μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ υπέβαλε η γνωστή εταιρία anti virus προγραμμάτων Kaspersky Lab.

Η Kaspersky υποστηρίζει ότι η απαγόρευση της χρήσης του λογισμικού της σε υπηρεσίες  της αμερικανικής κυβέρνησης της στερεί από βασικά εμπορικά δικαιώματα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Η κίνηση της Kaspersky, που έχει την έδρα της στη Μόσχα, είναι μία προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ότι η εταιρία είναι ευάλωτη στη επιρροή του Κρεμλίνου.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είχε εκδώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο οδηγία προς σε όλες τις πολιτικές της υπηρεσίες να αφαιρέσουν το λογισμικό εντός 9 0 ημερών.

Η εντολή απηχούσε την ανησυχία μερίδας της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τα συγκεκριμένα λογισμικά μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια ασφάλεια και να διευκολύνουν τη ρωσική κατασκοπεία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία απαγορεύοντας την  Kasperky Lab from από όλες τις κρίσιμες πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή