«Τα μέλη του SPD έχουν τον τελευταίο λόγο»

«Τα μέλη του SPD έχουν τον τελευταίο λόγο»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Προειδοποίηση προς τους Χριστιανοδημοκράτες ότι η συγκυβέρνηση που επιθυμούν δεν θα δει ποτέ το φως της ημέρας, αν αγνοήσουν τη βάση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, απηύθυνε χθες ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λαρς Κλίγκμπαϊλ. Τα μέλη του κόμματος παραμένουν εξαιρετικά καχύποπτα απέναντι στην προοπτική νέας συγκυβέρνησης.

«Το CDU και το CSU (Χριστιανοδημοκράτες) γνωρίζουν ότι τα μέλη του SPD έχουν τον τελευταίο λόγο. Πρέπει να μπορούμε να τους πείσουμε με βάση το περιεχόμενο», είπε ο Κλίγκμπαϊλ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης. Ο αντιπρόεδρος του SPD είπε ότι το κόμμα τάσσεται υπέρ της ενσωμάτωσης των μεταναστών και προσφύγων στη γερμανική κοινωνία, αλλά ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο οικογενειών. Ως εκ τούτου, με δεδομένες τις αντίρροπες πιέσεις που δέχεται η Αγκελα Μέρκελ από το βαυαρικό CSU, θεωρεί ότι το ζήτημα της οικογενειακής επανένωσης προσφύγων θα αποτελέσει ένα από τα αγκάθια των διαπραγματεύσεων. Στις διεκδικήσεις των Σοσιαλδημοκρατών περιλαμβάνεται η καθιέρωση ενιαίου καθεστώτος υγειονομικής ασφάλισης για όλους και η ανάληψη από το κόμμα του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η αστυνομία του Αμβούργου έδωσε χθες στη δημοσιότητα περίπου 100 φωτογραφίες και βίντεο δραστών βανδαλισμών στη διάρκεια της συνόδου του G8 στο Αμβούργο το καλοκαίρι. Η Διεθνής Αμνηστία έχει σημειώσει ότι οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τραυματισμούς διαδηλωτών δεν φορούσαν διακριτικά και παραμένουν ανώνυμοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή