Μειώνεται κατά 50% φέτος το επίδομα θέρμανσης

Μειώνεται κατά 50% φέτος το επίδομα θέρμανσης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2017-18. Με μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση φαίνεται να κατέληξε στο ποιοι θα λάβουν το επίδομα μετά τη δραστική μείωση του κονδυλίου κατά 50% σε σχέση με το ποσό που είχε χορηγηθεί το περασμένο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των δικαιούχων θα παραμείνει ο ίδιος. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν το μισό επίδομα σε σχέση με το περυσινό έτος. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια, όπως επίσης και οι 4 ζώνες στις οποίες έχει χωριστεί η ελληνική επικράτεια. Μόνον τα ποσά και τα λίτρα που δικαιούται κάθε νοικοκυριό θα διαφοροποιηθούν ανά ζώνη.

Ωστόσο, δεν αρκεί να υπογραφεί η απόφαση από την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, αλλά θα πρέπει να ανοίξει και το ηλεκτρονικό σύστημα για να υποβάλουν οι δικαιούχοι τη σχετική αίτηση. Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί σε δύο δόσεις (δεν αποκλείουν όμως και να δοθεί εφάπαξ), η πρώτη στα τέλη Ιανουαρίου και η δεύτερη στα τέλη Ιουνίου.

Τα εισοδηματικά όρια

• Για τους άγαμους το εισοδηματικό όριο έχει τεθεί στις 12.000 ευρώ, με ακίνητη περιουσία που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

• Για τους έγγαμους διαμορφώθηκε στις 20.000 ευρώ με περιουσία μέχρι 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας.

• Για έγγαμους με ένα τέκνο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ.

• Για τις μονογονεϊκές οικογένειες διαμορφώθηκε στις 22.000 ευρώ.

• Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα για τους άγαμους και για τα πρώτα 100 μέτρα για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή