Ο μυστήριος θάνατος των Σέρμαν

Ο μυστήριος θάνατος των Σέρμαν

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνητές της καναδικής διεύθυνσης ανθρωποκτονιών τέθηκαν την Κυριακή επικεφαλής της έρευνας για τον μυστηριώδη θάνατο του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες του Καναδά, του Μπάρι Σέρμαν, και της συζύγου του Χάνι, εν μέσω διαμαρτυριών της οικογένειας για τον τρόπο που οι Αρχές χειρίζονται την υπόθεση.

Ο Σέρμαν και η σύζυγός του, που ήταν γνωστοί για το φιλανθρωπικό έργο τους, βρέθηκαν την Παρασκευή κρεμασμένοι πλάι στην πισίνα από έναν μεσίτη που είχε αναλάβει να πουλήσει την έπαυλή τους στο Τορόντο, όπως ανέφεραν καναδικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκε καμία ένδειξη διάρρηξης στο σπίτι, για το οποίο το ζευγάρι ζητούσε προκειμένου να το πουλήσει σχεδόν 7 εκατ. δολάρια Καναδά (περίπου 4,6 εκατ. ευρώ).

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή έδειξε ότι η αιτία θανάτου του Μπάρι Σέρμαν, 75 ετών, αλλά και της συζύγου του, 70 ετών, ήταν ο στραγγαλισμός. Οι Αρχές ζήτησαν από οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί τους.

Η αστυνομία, επί του παρόντος, δεν έχει ανακοινώσει εάν αναζητεί κάποιον ύποπτο που να σχετίζεται με τον θάνατο του φαρμακοβιομηχάνου. Το Σάββατο, οι Αρχές ανέφεραν πως δεν έκαναν καμία σύλληψη ούτε αναζητούν οποιονδήποτε στο πλαίσιο της υπόθεσης, η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον των καναδικών μέσων ενημέρωσης.

Μια θεωρία

Οι εφημερίδες Globe and Mail, Toronto Sun και Toronto Star έγραψαν το Σάββατο ότι η αστυνομία υποθέτει πως ο βιομήχανος σκότωσε τη γυναίκα του και κατόπιν κρεμάστηκε, αλλά τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού καταδίκασαν τα δημοσιεύματα και απέρριψαν αυτή τη θεωρία κάνοντας λόγο για «ανευθυνότητα» από μέρους των αστυνομικών που διέρρευσαν την πληροφορία στις εφημερίδες.

Ο Μπάρι Σέρμαν ίδρυσε τη φαρμακευτική βιομηχανία Apotex το 1974 και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία προωθώντας στην αγορά γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα χαμηλού κόστους και αποσπώντας μερίδιο αγοράς από τις καθιερωμένες μεγάλες εταιρείες.

Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της. Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει ότι η περιουσία του Μπάρι Σέρμαν έφθανε τα 3,2 δισ. δολάρια.

Ηταν ένας από τους βασικούς δωρητές του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος. Τα τελευταία χρόνια είχε εμπλακεί σε αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες. Σε μία από αυτές, που συνεχιζόταν εδώ και μία δεκαετία, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ξαδέλφια του που ζητούσαν να αποζημιωθούν υποστηρίζοντας ότι τους απέκλεισε από την εταιρεία, την οποία ίδρυσε το 1974.

Η Χάνι Σέρμαν ήταν στο διοικητικό συμβούλιο πολλών νοσοκομείων, φιλανθρωπικών και εβραϊκών ιδρυμάτων. Είχε μεταναστεύσει στον Καναδά όταν ήταν ακόμη παιδί, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη μετεγκατάσταση Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα.

Ο θάνατος του Σέρμαν και της συζύγου του προκάλεσε σοκ στην πολιτική και επιχειρηματική ελίτ του Καναδά. Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή