NEWSLETTER

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καλή είδηση

Το άνοιγμα ενός νέου βιβλιοπωλείου, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή και συγκυρία, δεν μπορεί παρά να αποτελεί είδηση. Πόσο μάλλον όταν αυτό υπόσχεται μια φρέσκια, δημιουργική ματιά στον χώρο του βιβλίου, στην καρδιά της αγοράς της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 49). Οι δημιουργοί του ΑΘΕΝS Bookstore σημειώνουν: «Πρόθεσή μας είναι να σας ταξιδέψουμε στον κόσμο του βιβλίου». Στο βιβλιοπωλείο θα υπάρχουν φυσικά όλες οι νέες κυκλοφορίες από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, καθώς και παντός είδους άλλα βιβλία, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παζλ και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί πως το ΑΘΕΝS Bookstore ανήκει στην οικογένεια του ομώνυμου οίκου, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε την έκδοση των βιβλίων του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ.

Brexit και εκδόσεις

Κάθε χρόνο περίπου 200.000 βιβλία εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο: είναι ο μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο. Η πλούσια αυτή εκδοτική δραστηριότητα, ωστόσο, αναμένεται να διαταραχθεί λόγω Brexit. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι βρετανικοί οίκοι, οι οποίοι ώς τώρα απολάμβαναν το προνόμιο των αποκλειστικών δικαιωμάτων για τη βρετανική γλώσσα σε ολόκληρη την Ευρώπη, πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι με τον αμερικανικό ανταγωνισμό. Σε αυτή την περίπτωση, οι εκδότες θα αναγκαστούν να προσφέρουν μεγαλύτερα ποσά στους πιο εμπορικούς από τους συγγραφείς, προκειμένου να τους κρατήσουν υπό τη στέγη τους. Αποτέλεσμα: πλέον θα περισσεύουν λιγότερα χρήματα για να επενδύονται σε νέους, υποσχόμενους δημιουργούς, η στήριξη των οποίων εμπεριέχει φυσικά και μεγαλύτερο οικονομικό ρίσκο.

Ολα για το… κέικ

Ωραία ιδέα για δώρο που θα γλυκάνει πολύ κόσμο. Το νέο βιβλίο του Ακη Πετρετζίκη με τίτλο «Piece of Cake» (εκδ. Ψυχογιός) έχει 120 συνταγές με μεγάλη ποικιλία συνδυασμών και γεύσεων. Ωραία έκδοση, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και, κυρίως, αυτό που πρέπει να έχει κάθε βιβλίο μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Καλογραμμένες συνταγές, με τις απαραίτητες οδηγίες και όλα όσα πρέπει να προσέξει κανείς για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή