Ερευνα της αντιτρομοκρατικής σχετικά με τις απειλές για σαμποτάζ σε τρόφιμα

Ερευνα της αντιτρομοκρατικής σχετικά με τις απειλές για σαμποτάζ σε τρόφιμα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η αντιτρομοκρατική ανέλαβε την προανάκριση για το νέο περιστατικό απειλής σαμποτάζ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης , το τρίτο στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών που ανακοινώθηκε μέσω διαδικτύου.

Από τις αστυνομικές Αρχές, ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Athens Indymedia. Το κείμενο έχει τίτλο «Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 3» και φέρει υπογραφή «μαυροπράσινοι εμπρηστές». Σ' αυτό, οι εμπνευστές του σαμποτάζ αναφέρουν ότι «στη διάρκεια των Χριστουγέννων εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα σφάζονται ή στραγγίζονται» και παραθέτουν τις επωνυμίες των προϊόντων που υποτίθεται ότι έχουν μολύνει με υδροχλωρικό οξύ.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι στο διάστημα από 20 έως 24 Δεκεμβρίου θα επανατοποθετήσουν τα μολυσμένα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να υποχρεώσουν τις εταιρείες να τα αποσύρουν μαζικά από τα ράφια. Παρόμοιες «καμπάνιες» είχαν πραγματοποιηθεί παραμονές Χριστουγέννων του 2013 και του 2016, για τις οποίες είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία». Οι εταιρείες που είχαν αναφερθεί τότε στις αναρτήσεις της οργάνωσης, προχώρησαν σε ανάκληση των προϊόντων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή