LIVE: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό

LIVE: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χώρο διεξαγωγής «πρόβας εκλογών» έχει μετατραπεί από χθες, Δευτέρα, η Βουλή, με επίκεντρο τόσο τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όσο και την διαδικασία ψήφισης νομοσχεδίων – «οχημάτων» για την τακτοποίηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, πάσης φύσεως υποθέσεων.

Οσον αφορά τη σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μίλησε πρώτος, έκανε λόγο για «προϋπολογισμό λιτότητας, αντιαναπτυξιακό, άδικο και αντιλαϊκό», χαρακτηρίζοντας το σενάριο εξόδου της χώρας από τα μνημόνια το 2018 ως το «νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα», ενώ ακολουθεί η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.  

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας δέχτηκε τα πυρά του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη  ενώ έντονη ήταν και η δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. Σε υψηλού τόνους κινήθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για τον τελευταίο προϋπολογισμό που φέρνει αυτή η κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για «έξοδο μαϊμού» από την κρίση καθώς «για να βγει η χώρα από τα μνημόνια πρέπει να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

«Η περιβόητη ανάπτυξη που λέει ότι φέρνει η κυβέρνηση το 2018 είναι αδικη και αντιλαϊκή», είπε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο φετινός προϋπολογισμός «είναι ίδιος με τους προηγούμενους, του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά».

«Τον πρώτο προϋπολογισμό ομαλότητος των τελευταίων επτά χρόνων», χαρακτήρισε από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Την ίδια στιγμή, στο γραφείο νομοθετικής εργασίας του Κοινοβουλίου, καταγράφεται ένα «τσουνάμι» υπουργικών τροπολογιών, ενόψει της επείγουσας εισαγωγής προς ψήφιση δύο νομοσχεδίων, εντός δύο ημερών (αύριο και μεθαύριο), πριν δηλαδή τις χριστουγεννιάτικες διακοπές: Στα σχέδια νόμου αρμοδιότητας υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης, έως το πρωί της Τρίτης είχαν συνολικά κατατεθεί 26 τροπολογίες από μεγάλο αριθμό υπουργείων, για «τακτοποίηση» ποικίλων και πολλαπλάσιων υποθέσεων, εργασιακού και άλλου χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή