Λεβέντης: Ιδιος με τους προηγούμενους ο φετινός προϋπολογισμός

Λεβέντης: Ιδιος με τους προηγούμενους ο φετινός προϋπολογισμός

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομιλία εφ' όλης της ύλης πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ξεκινώντας την ομιλία του, στράφηκε εναντίον του προέδρου της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης βασίζει όλη του την προσπάθεια στο να πάρει την κυβέρνηση με μπόνους» και προσθέτοντας πως «αν γίνει κανένα δημοψήφισμα λίγο προ των εκλογών, και βγάλει ο ελληνικός λαός 65% ότι θέλει την απλή αναλογική, ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει και από αρχηγός της ΝΔ, γιατί σημαίνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Σχολιάζοντας τον φετινό, προς ψήφιση προϋπολογισμό, είπε ότι «είναι ίδιος με τους προηγούμενους, του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά» και συμπλήρωσε: «Aπό αυτόν τον προϋπολογισμό αφαιρούνται κάποια λεφτά. Άρα, δεν είναι προϋπολογισμός που δίνει, αλλά παίρνει. Προσπαθούμε, με κόψιμο των συντάξεων και επιβολή φόρων, να επιβιώσουμε. Πόσα χρόνια μπορούμε να πάμε έτσι; Θα πεθάνουν οι Έλληνες, ο κόσμος δεν αντέχει».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη, «το έγκλημα έγινε από το 2009, γιατί τότε έπρεπε να σχηματιστεί κυβέρνηση 200 και πάνω βουλευτών. Αφού δεν έγινε αυτό, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος πετσοκόψανε τον κόσμο και έτσι μεγάλωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν γίνονταν τότε κυβέρνηση και γίνονταν προσπάθειες για οικουμενική, η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ, σχολίασε: «Άκουσα την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο. Κόβει φόρους. Ξέρει ότι αυτό φέρνει ψήφους, αλλά όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, δεν έφερε καμιά ανάπτυξη». Επιπλέον, έψεξε τη ΝΔ, ότι «δεν βγάζει πρόγραμμα» και όσα λέει ότι «θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι ανελαστικός φόρος».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στους δικαστές για το θέμα της δήλωσης πόθεν έσχες, αλλά και στον υπουργό, Στ. Κοντονή, τον οποίον χαρακτήρισε «κήνσορα» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να σκεφτεί την αντικατάστασή του, όχι για να περάσει των δικαστών, αλλά για να ωφεληθεί η χώρα».

Σχετικά με το θέμα ονομασία της ΠΓΔΜ, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως «με τι τρόπο μετέχουμε» ως «πού μπορούμε να υποχωρήσουμε» και «ποια είναι η θέση» και θύμισε ότι το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ γέννησε την Πολιτική Άνοιξη. Επίσης σημείωσε, ότι «αν η ΝΔ πιστεύει στη σύνθετη ονομασία, ούτε συνδυασμούς μην επιχειρήσει να καταρτίσει στη Β. Ελλάδα» ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε: «Τόσο εύκολα πουλάει το όνομα».

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς και ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει τροπολογία, ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Τέλος, για τις συντάξεις υποστήριξε, ότι πρέπει να δίνονται με «εισοδηματικά κριτήρια, γιατί όποιος έχει μεγάλα εισοδήματα δεν πρέπει να παίρνει χρήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή