Γιούνκερ για Αυστρία: «Εχω συνεργαστεί και με τον ακροδεξιό εταίρο του κ. Τσίπρα»

Γιούνκερ για Αυστρία: «Εχω συνεργαστεί και με τον ακροδεξιό εταίρο του κ. Τσίπρα»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια δήλωση-έκπληξη προχώρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες με τον νέο καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Κληθείς να σχολιάσει το πώς μπορεί να συνεργαστεί με τους υπουργούς που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Κουρτς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε αναφορά στον εταίρο του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον ως «ακροδεξιό».

Οπως είπε χαρακτηριστικά με αφορμή τη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας: «Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή στάση κι αυτό είναι που έχει αξία για μένα.

Θα συνεργαστούμε με όλους τους υπουργούς της Αυστρίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως συνεργάζομαι άλλωστε με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα και όπως έχω συνεργαστεί και με τα ακροδεξιά κόμματα στη Βουλγαρία και τη Σλοβενία.

Γιατί κάνουμε ολόκληρο θέμα για την Αυστρία όταν εθελοτυφλούμε σε ό,τι αφορά άλλες χώρες; Πρόκειται για μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και αυτό είναι που μετράει».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Θεοδωράκης: Η τερατογένεση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ντροπιάζει την χώρα 

Την σποστροφή Γιούνκερ σχολίασε μέσω twitter o Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για «τερατογένεση» που ντροπιάζει την χώρα. 

Το tweet:

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή