Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου θα παραστεί στη σύνοδο του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου θα παραστεί στη σύνοδο του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα γίνει αύριο για να συζητηθεί η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσαν σήμερα πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου θα μεταβεί στις ΗΠΑ έπειτα από συνάντηση που θα έχει με τον Ιρανό και τον Αζέρο ομόλογό του στο Μπακού σήμερα, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές στο Reuters. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μέσω Κωνσταντινούπολης και θα συνοδεύεται από τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι.

Ο εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών Εδαφών στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε ότι η Γενική Συνέλευση θα ψηφίσει πάνω στο σχέδιο μιας απόφασης που θα ζητεί να αποσυρθεί η αμερικανική δήλωση. Στο προσχέδιο αυτό άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ τη Δευτέρα στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή