ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα πούλησε τα κεντρικά του γραφεία στο Παρίσι έναντι 45.5 εκατ. ευρώ

Το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα πούλησε τα κομματικά του γραφεία στο Παρίσι για 45.5 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της ανάγκης εύρεσης χρημάτων, μετά την εκλογική του καταβαράθρωση στις τελευταίες προεδρικές και βουλευτικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναφέρει σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. 

Ο αγοραστής του ιστορικού κτιρίου είναι η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων APSYS, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να το ανακαινίσει και να το μετατρέψει στα κεντρικά της γραφεία. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κτίριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν θα κλείσει και ουσιαστικά ένα κεφάλαιο στην ιστορία του κόμματος. 

Κυριαρχώντας στη γαλλική πολιτική σκηνή για δεκαετίες μαζί με το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών, το ιστορικό κόμμα σημείωσε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2017, οδηγώντας σε μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων. Οι περισσότερο κεντρώοι υποστηρικτές του κόμματος κινήθηκαν προς την υποψηφιότητα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ενώ οι πιο αριστεροί προς την ακροαριστερά και των Ζαν-Λουκ Μελανσόν, με αποτέλεσμα να επέλθει διχασμός στο εσωτερικό του κόμματος αναφορικά με το πως θα ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα κατάσταση. 

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στον γαλλικό Τύπο, και οι Ρεπουμπλικάνοι εξετάζουν ένα αντίστοιχο ενδεχόμενο πώλησης των κεντρικών τους γραφείων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ