Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/12/17)

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΑΔΜΗΕ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περίπου 120 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ. Ο αριθμός αντιστοιχεί στο 8,5% των 1.500 εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι στο σύνολό τους προστατεύονται από απολύσεις μέσω της συμφωνίας μεταβίβασης της εταιρείας στο Δημόσιο και την κινεζική State Grid. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από οικονομικά κίνητρα και απαντάει στην ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ του οποίου ο μέσος όρος ηλικίας πλησιάζει τα 52 χρόνια. Θέμα ανανέωσης του προσωπικού είχε θέσει για πρώτη φορά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μανουσάκης σε συνέντευξή του τον περασμένο Ιούλιο, μιλώντας για συνεργασία με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ώστε να βρεθεί τρόπος να εισρεύσει νέο αίμα στον ΑΔΜΗΕ. Το σημερινό Δ.Σ. θα εγκρίνει και το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας, το οποίο προβλέπει και τη σύσταση νέας διεύθυνσης για τη διαχείριση παγίων και υποδομών.

Ιδρυση σχολής τουριστικών επαγγελμάτων το 2018

Ιδιωτική σχολή για τουριστικά επαγγέλματα, με το καθεστώς που διέπει τα κέντρα διά βίου μάθησης, θα ιδρύσει μέσα στο 2018 το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Η φοίτηση θα είναι διετής και τα δίδακτρα θα κυμαίνονται περίπου στις 2.000 ευρώ, ενώ το 40% της εκπαίδευσης θα είναι θεωρητικό και το 60% πρακτική άσκηση. Μάλιστα, τα μαθήματα εξετάζεται να γίνονται σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Γλυφάδας. Σε πρώτη φάση, η εκπαίδευση θα παρέχεται για τις ειδικότητες του μάγειρα, του ξενοδοχειακού υπαλλήλου και του ειδικού εστιατορίου.

Η υπόθεση του «καρτέλ» στη διανομή Τύπου

Για τις 5 Φεβρουαρίου 2018 μετατίθεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού τής υπόθεσης για τον εντοπισμό «καρτέλ» στη διανομή Τύπου. Αρχικά είχε προγραμματισθεί να συζητηθεί το ζήτημα στις 9 Ιανουαρίου 2018. Αναβλήθηκε, ωστόσο, μετά την υποβολή αιτήματος εμπλεκόμενης εταιρείας να υπαχθεί στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών (παραδοχή ενοχής, παραίτηση από ένδικα μέσα με αντάλλαγμα μειωμένο πρόστιμο). Το αίτημα φέρεται να έχει υποβληθεί από το πρακτορείο «Ευρώπη».

Καλύτερη τράπεζα λιανικής στην Ελλάδα

Τη διάκριση «Καλύτερη τράπεζα λιανικής στην Ελλάδα» για το 2017 απέσπασε για 4η συνεχόμενη χρονιά η Eurobank, από το διεθνές περιοδικό World Finance. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η σχετική βράβευση πραγματοποιείται βάσει αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με την καινοτομία και την ευρηματικότητα σε επιλεγμένες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών. «Το βραβείο αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων της τράπεζας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και επιβεβαιώνει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει η γενική διεύθυνση λιανικής τραπεζικής».

Τι λέει η Forthnet για τη Super League

Η Forthnet A.E. διέψευσε χθες δημοσιεύματα που την έφερναν να αναστέλλει τις πληρωμές της Nova προς τη Super League. Μάλιστα, κατηγόρησε τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ και τον ιδιοκτήτη της ότι με τις ανακοινώσεις τους αμαυρώνουν την εικόνα της επιχείρησης. Η εταιρεία σημειώνει ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2017 προέβη σε μερική πληρωμή της Super League για τον Δεκέμβριο και ότι διευθετεί, εντός των επόμενων ημερών, και τις υπόλοιπες οφειλές της προς την Ενωση των ΠΑΕ, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις. Η ίδια χαρακτήρισε «διευθετήσεις πληρωμών» την καθυστέρηση που σημειώθηκε και ότι αντίστοιχες διευθετήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν. Καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν ότι κάποια χρήματα κατεβλήθησαν χθες αργά το μεσημέρι, μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και τα δημοσιεύματα. Μάλιστα, τα χρήματα που δόθηκαν ήταν «έναντι», εκ των οποίων η Forthnet υποστηρίζει ότι είναι για τη δόση Δεκεμβρίου, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ για τη δόση Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή