Κλασική μους σοκολάτα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 20’ Αναμονή: 5 ώρες

Υλικά για 8 μερίδες

  • 300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια (η μους θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη με κουβερτούρα γύρω στο 66% κακάο, αν βρούμε)
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κύβους
  • 10 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1 πλάκα κουβερτούρα γάλακτος, τριμμένη σε φλούδες με το εργαλείο της παρμεζάνας, ή τρίμμα σοκολάτας
  • άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό   (ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W, για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα αφράτο, λείο και ανοιχτόχρωμο. Αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε το μείγμα της μους σε μεγάλο διάφανο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.  

Σερβίρουμε με φλούδες σοκολάτας ή έτοιμο τρίμμα και λίγη άχνη ζάχαρη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή