Flashback στην 21η Δεκεμβρίου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 21η Δεκεμβρίου-1

Το ελληνικό κράτος τιμά με παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας τις Ηνωμένες Πολιτείες για την οικονομική ενίσχυση που δέχεται η χώρα στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρσαλ, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1949. (AP Photo)

Flashback στην 21η Δεκεμβρίου-2

Περίπου πενήντα άνδρες και γυναίκες, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, φωτογραφίζονται στο λιμάνι της Μασσαλίας, προτού ξεκινήσουν μια περιοδεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία της περιοχής, για να δουν τα νοσηλευόμενα παιδιά, το 1995. (AP Photo/Anne-Christine Poujoulat)

Flashback στην 21η Δεκεμβρίου-3

Το Boeing 747 που εκτελούσε την πτήση 103 της αεροπορικής εταιρείας Pan American από το Λονδίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, εκρήγνυται από πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού, λίγο μετά την απογείωση του απο το αεροδρόμιο Χίθροου, το 1988. Η έκρηξη έλαβε χώρα πάνω από την πόλη Λόκερμπι της Σκωτίας, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου, καθώς και έντεκα πολίτες της σκωτσέζικης πόλης από την πτώση κομματιών του αεροπλάνου. H έκρηξη ήταν έργο Λίβυων τρομοκρατών και μάλιστα, το 2003, ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι αποδέχθηκε την ευθύνη της χώρας του για το περιστατικό, δίνοντας αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων. (AP Photo)

Flashback στην 21η Δεκεμβρίου-4

Ο Σάχης του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί, και η 21χρονη νέα του σύζυγος/πριγκίπισσα Φάρα Ντίμπα ποζάρουν για τον φωτογραφικό φακό , την ημέρα του γάμου τους στο παλάτι του Σάχη στην Τεχεράνη, το 1959. Η 21χρονη είναι η τρίτη σύζυγος του Παχλαβί, ο οποίος χώρισε με τις δυο προηγούμενες, επειδή δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά. (ΑP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή