Toν ρόλο της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου και της «Αποστολής» εξήρε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

Toν ρόλο της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου και της «Αποστολής» εξήρε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε αυτήν τη βαθιά κρίση που έχει πλήξει το κοινωνικό σύνολο και τον κοινωνικό ιστό, αν στεκόμαστε ακόμα όρθιοι, κατά ένα μεγάλο μέρος, τούτο οφείλεται στην Εκκλησία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Καρέλλειο Ευαγές Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Εκκλησία, μέσα από τη νοοτροπία την οποία έχει, μέσα από το πνεύμα της Ορθοδοξίας, έχει στηρίξει τον κοινωνικό ιστό μαζί με την οικογένεια, και εξήρε για την προσφορά τους τον αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της «Αποστολής». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Εκκλησία έχει δώσει το παράδειγμα και πρόσθεσε: «Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί το κοινωνικό κράτος -και όχι μόνο στον υόπο μας αλλά σε όλη την ευρωπαϊκή μας οικογένεια- πάσχει. Και αν δεν στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος και στον τόπο μας και στη μεγάλη μας οικογένεια, την Ευρώπη, τότε τα ακραία φαινόμενα τα οποία παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και θα γιγαντωθούν και θα υπονομεύσουν την συνοχή της Ευρώπης. Γι' αυτό ο ρόλος της Εκκλησίας σ' αυτόν τον τομέα, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, είναι κορυφαίος. Είναι κορυφαίος για τον τόπο μας, κορυφαίος και ως πηγή συμβολισμών για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπερβάλλω. Ξέρω ότι θα βρεθούν κάποιοι, οι οποίοι θα πουν ότι αυτά είναι, ενδεχομένως, υπερβολές. Θα το πω για πολλοστή φορά: Είναι η αλήθεια, η απόλυτη αλήθεια».

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι είναι ανάγκη να γνωρίσει ο κόσμος το μεγάλο έργο της «Αποστολής», η οποία χτίσθηκε μέσα στην κρίση για ν' αντιμετωπίσει την κρίση. «Είναι ένα σημαντικό μέσο της Εκκλησίας που δείχνει και το μέγεθος του έργου της και το μέγεθος της ευαισθησίας της. Οι άνθρωποι της «Αποστολής» κάνουν αθόρυβα εξαιρετική δουλειά, δίπλα από την Εκκλησία, υπό την αιγίδα, την κατεύθυνση και την καθοδήγηση του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου. Θέλω να σας συγχαρώ θερμά, κ. Δήμτσα. Μακαριώτατε, έχετε ευτυχήσει να έχετε εξαιρετικούς συνεργάτες» κατέληξε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή