ΚΟΣΜΟΣ

Oι Ρεπουμπλικανοί γιορτάζουν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την τελική της έγκριση στον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς για να προχωρήσουν στη ριζική αναμόρφωση του αμερικανικού φορολογικού συστήματος έδωσε την Τετάρτη η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παρουσία του αμερικανού Προέδρου, βουλευτές και στελέχη των Ρεπουμπλικανών, γιόρτασαν το μεγαλύτερο, όπως το θεωρούν, νομοθετικό τους επίτευγμα για το 2017 σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο.

«Είναι πάντα διασκεδαστικό όταν νικάς» ήταν το σχόλιο του Τραμπ που επανέλαβε το γνωστό από την προεκλογική του καμπάνια σύνθημα: «Ξανακάνουμε την Αμερική μεγάλη».

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με πλειοψηφία 224 – 201 με τους Δημοκρατικούς να ψηφίζουν  μαζικά «όχι».

Αρνητική ψήφο έδωσαν και 12 βουλευτές των Ρεπουμπλικανών.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μία άνευ προηγουμένου μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις. από το σημερινό 35% στο 21%, ενώ περιέχει μειώσεις και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και ζευγαριών, ιδίως για τα μεσαία εισοδήματα.

Την ίδια στιγμή όμως και παρά τους πανηγυρισμούς των Ρεπουμπλικανών, το νομοσχέδιο  αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου CNN, το 55% των Αμερικανών αντιτίθεται στο σχέδιο νόμου  –για τη νομοθέτηση του οποίου απομένει μόνο η προεδρική υπογραφή-  έναντι 33% που συναινεί στις προτάσεις του Κόμματος για ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ