Η Βόρεια Κορέα αρνείται ότι ενορχήστρωσε την κυβερνοεπίθεση WannaCry

Η Βόρεια Κορέα αρνείται ότι ενορχήστρωσε την κυβερνοεπίθεση WannaCry

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας διέψευσε σήμερα ότι η Πιονγκγιάνγκ σχετίζεται με οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση, στην πρώτη δημόσια αντίδραση της κυβέρνησης της χώρας μετά την κατηγορία των ΗΠΑ ότι βρισκόταν πίσω από μια παραβίαση της ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής σε όλο τον κόσμο φέτος.

«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, δεν έχουμε καμιά σχέση με κυβερνοεπιθέσεις και δεν αισθανόμαστε ότι είναι ανάγκη να απαντάμε, κατά περίπτωση, σε τέτοιες παράλογες κατηγορίες από τις ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η κατηγορία των ΗΠΑ αποτελεί μια σοβαρή πολιτική πρόκληση σε βάρος της Βόρειας Κορέας την οποία η Πιονγκγιάνγκ δεν θα ανεχθεί ποτέ, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η κυβερνοεπίθεση που έγινε γνωστή ως WannaCry προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο τον Μάιο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι ευθυνόταν για αυτή, ενώ το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας έκρινε επίσης πως είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν πίσω από την επίθεση η ομάδα κυβερνοπειρατείας Lazarus, που συνδέεται με την Πιονγκγιάνγκ, κατά το Φόρεϊν Όφις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή