ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο συλληφθείς οδηγός του αυτοκίνητου, το οποίο σήμερα έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι αστυνομικές αρχές. Δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος του. 

Πρόκειται για έναν 32χρονο Αυστραλό, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της πολιτείας της Βικτόριας, Σέιν Πάτον.

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε καμία απόδειξη που να παραπέμπει σε κάποια σχέση με την τρομοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, το περιστατικό αναβίωσε μνήμες από παλαιότερα τρομοκρατικά χτυπήματα, λόγω του τρόπου που εκτυλίχθηκε. Τουλάχιστον 14 άτομα έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το οποίο φέρει τραύματα στο κεφάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ