Ενισχύεται ο ρόλος των Κινέζων στον ΑΔΜΗΕ

Ενισχύεται ο ρόλος των Κινέζων στον ΑΔΜΗΕ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο οργανόγραμμα, στο οποίο ο ρόλος της κινεζικής State Grid είναι ενισχυμένος, με στελέχη της κινεζικής εταιρείας να καταλαμβάνουν καίριες διευθύνσεις και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 120 εργαζομένους που συνοδεύεται με οικονομική ενίσχυση 35.000 ευρώ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα μετασχηματισμού του ΑΔΜΗΕ που ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, τελούν στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού της εταιρείας και όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Μανούσος Μανουσάκης, «προωθούν τον μετασχηματισμό του ΑΔΜΗΕ σε μια εταιρεία που, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της, υιοθετεί σύγχρονες τεχνικές οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης των αλλαγών που έρχονται». Κεντρικό ρόλο στη διοικητική αναδιάρθρωση του ΑΔΜΗΕ καταλαμβάνει η δημιουργία της Νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων, η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Εργων Μεταφοράς καθώς και η συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών και τηλεπικοινωνιών.

Τόσο η νέα Διεύθυνση Διαχείρισης Παγίων όσο και η αναδιοργανωμένη Διεύθυνση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την επιστολή του κ. Μανουσάκη προς το προσωπικό της εταιρείας, θα επιβλέπονται από σήμερα κιόλας από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Xinghua Shi, εξέλιξη που αναβαθμίζει τον ρόλο της State Grid στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ. Εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας και συγκεκριμένα ο κ. Dayong Sun είναι και ο γενικός οικονομικός διευθυντής του ΑΔΜΗΕ ο οποίος ελέγχει επίσης τη Διεύθυνση Οικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Ο γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μάργαρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Νέων Εργων, τη Διεύθυνση Στρατηγικής & Ανάπτυξης Συστήματος και τη Διεύθυνση Ερευνας και Ανάπτυξης.

Ο γενικός διευθυντής Γιάννης Καμπούρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Λειτουργίας & Ελέγχου Συστήματος, τη Διεύθυνση Συστημάτων & Υποδομών και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αγοράς. Αναπληρωτής γενικός οικονομικός διευθυντής ορίζεται ο κ. Ιάσων Ρουσόπουλος. Σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων, μάλιστα, η νέα οργανωτική δομή θα έχει ισχύ από σήμερα. Από το νέο οργανόγραμμα κάποιες διοικητικές θέσεις καταργήθηκαν, χωρίς να υπάρξει μείωση μισθού γι’ αυτούς που τις κατείχαν. Οι νέες διοικητικές θέσεις που δημιουργήθηκαν θα καλυφθούν με προκηρύξεις οι οποίες θα αρχίσουν να εκδίδονται από σήμερα.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου απαντά στην ανάγκη ανανέωσης του προσωπικού καθώς ο μέσος όρος ηλικίας είναι 52 έτη και το 2022 θα ξεπεράσει τα 55. Ο κ. Μανουσάκης διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και όποιος δεν αποδεχθεί την πρόταση θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά στην εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή