Εξαγγελίες αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά

Εξαγγελίες αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ετος κατά των ναρκωτικών» ανακήρυξε το 2018 ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προαναγγέλλοντας δράσεις για την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης. Από την Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου έδωσε το «παρών» σε προγραμματισμένη καύση κατασχεμένων ουσιών, ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι «απ’ εδώ, από την Αντίκυρα, η Ελληνική Αστυνομία ξεκινάει ένα νέο μεγάλο αγώνα για το 2018. Αναγνωρίζουμε πως το 2018 θα είναι το έτος κατά των ναρκωτικών και γι’ αυτό καλούμε σε συνοδοιπορία και συμπαράσταση όλους τους κοινωνικούς φορείς».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι «το 2017 είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας». Από την αρχή του έτους οι υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας κατέσχεσαν 16 τόνους κάνναβης, 300 κιλά ηρωίνης, 220 κιλά κοκαΐνης, καθώς και 50.000 χάπια. Για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών κατηγορήθηκαν συνολικά 15.581 άτομα. Στο πλαίσιο των δράσεων για το 2018, ο κ. Τσουβάλας εξήγγειλε ενίσχυση των συνεργασιών με όμορες χώρες, όπως η Αλβανία και η Τουρκία, καθώς και πραγματοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας με στόχο μαθητές και μετανάστες, με ιδιαίτερη έμφαση στους ασυνόδευτους ανηλίκους.

«Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε θα εστιάζουν σε τρία βασικά σημεία: στη διεθνή διακρατική συνεργασία, στη συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, καθώς επίσης στο άνοιγμα στην κοινωνία, ώστε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας και κυρίως τους νέους».

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση καύσης ναρκωτικών που κατέσχεσε σε διάφορες υποθέσεις η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής το 2017, αποτεφρώθηκαν σε ειδικό κλίβανο βιομηχανίας στην Αντίκυρα 25 κιλά ηρωίνης, 27 κιλά κοκαΐνης, 300 κιλά χασίς και 1.200 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή