ΚΟΣΜΟΣ

Πήρε «φωτιά» ο Μπατάλι

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ο σελέμπριτι σεφ, προ σκανδάλου, σε ένα από τα εστιατόριά του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: MISE EN PLACE

Ζ​​​​ητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους στους οποίους έκανα κακό. Αν και οι ταυτότητες των περισσότερων ατόμων που αναφέρονται σε αυτές τις ιστορίες δεν μου έχουν αποκαλυφθεί, ένα μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς που περιγράφεται, στην πραγματικότητα, ταιριάζει με τους τρόπους που έχω ενεργήσει. Αυτή η συμπεριφορά ήταν λάθος και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη και λυπάμαι βαθύτατα για τον πόνο, την ταπείνωση ή την ταλαιπωρία που έχω προκαλέσει στους συνανθρώπους μου, τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους φίλους και την οικογένειά μου».

Πιθανότατα αυτά να είναι τα τελευταία λόγια που θα θυμόμαστε από τον Μάριο Μπατάλι και όχι τις διάσημες συνταγές του για πίτσα και πάστα. Ο Molto Mario, όπως τον αποκαλούν στην Αμερική, ο... πολύς Μάριο δηλαδή, αποδείχθηκε ασυγκράτητος μέσα στις κουζίνες, πάνω από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Ο σελέμπριτι σεφ του τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο εκκεντρικός μάγειρας με τα πορτοκαλί μαλλιά και κροκ, με «χρηματιστηριακή» αξία 25 εκατομμυρίων δολαρίων, έπαιρνε φωτιά στη θέα όμορφων γυναικών, υπαλλήλων που δούλευαν στις επιχειρήσεις του και άπλωνε τα χέρια του πότε στα στήθη τους και πότε στους γλουτούς.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις τεσσάρων γυναικών στην ιστοσελίδα Eater, που τον έκαψαν, τρέχει και δεν φτάνει. Αποχώρησε από το δίκτυο των εστιατορίων του, 26 σε ολόκληρο τον κόσμο, του ζητήθηκε να αποχωρήσει από την εκπομπή The Chew του ABC, έστειλε επιστολή συγγνώμης που δημοσιεύθηκε σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, μήπως και γλιτώσει τα χειρότερα.

Ο βαθμός της σεξουαλικής παρενόχλησης θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας. Το προφίλ του Μπατάλι όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Διαβάζοντας πριν από χρόνια μια μεγάλη συνέντευξή του στο περιοδικό The New Yorker, θυμάμαι τις ιστορίες του από την Ισπανία, όπου είχε βρεθεί ως έφηβος λόγω της δουλειάς του πατέρα του.

Ξενύχτια στα μπαρ, ποτά, πόρνες, μαριχουάνα, την οποία έφτασε να καλλιεργεί στην ταράτσα του σπιτιού της οικογένειας στο κέντρο της Μαδρίτης. Αργότερα, με την κατηγορία ότι έκανε διακίνηση, εκδιώχθηκε και από το κολέγιο στην Αμερική, ενώ είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη σε ένα ταξίδι στην Τιχουάνα, όπου κατέληξε για λίγες μέρες στη φυλακή. Οταν η μητέρα του διέγνωσε το ταλέντο του στη μαγειρική, του πρότεινε να γραφτεί σε σχολή για σεφ, όμως αυτά «δεν είναι για άντρες αλλά για αδελφές», ήταν η απάντηση που πήρε, αν και τελικά ακολούθησε τη συμβουλή της.

Ο Μπατάλι δεν είναι Κέβιν Σπέισι και φυσικά ούτε και πλησιάζει την περίπτωση του Χάρβεϊ Ουαϊνστάιν. Είναι ένας τύπος που μέθυσε από τη δόξα και το χρήμα, και νόμιζε ότι δικαιούται τα πάντα. Ο Molto Mario αποδείχθηκε πολύ λίγος.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ