ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πυρκαγιά ξέσπασε σε γυμναστήριο στη Νότια Κορέα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 29 άτομα, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο υπόγειο του οκταόροφου κτιρίου στην πόλη Jecheon που βρίσκεται 168χλμ νοτιοανατολικά της Σεούλ.

Τα περισσότερα από τα θύματα (πάνω από 18) παγιδεύτηκαν στη δημόσια σάουνα που βρισκόταν στο δεύτερο όροφο, ενώ οι αρχές σημειώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η έρευνα διάσωσης από την πλευρά της πυροσβεστικής.

«Ο καπνός ήταν τόσο πυκνός και τοξικός με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να είναι αδύνατο να εκκενώσουν το κτίριο», όπως υπογράμμισε η πυροσβεστική.

Περίπου 20 άτομα που κατάφεραν να ανέβουν στην ταράτσα τιου κτιρίου, διασώθηκαν από της υπηρεσίες της πυροσβεστικής, ενώ αερκετοί από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Εξήντα πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο, ενώ ο πυκνός καπνός συνεχίζει να δυσχεραίνει το έργο των ομάδων διάσωσης. Στο κτίριο που ξέσπασε η φωτιά εκτός από τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, στεγάζονται εστιατόρια και δημόσια σάουνα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ