Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του πρώην αργχηγού του στρατού της Μιανμάρ για την «εθνοκάθαρση των Ροχίνγκια»

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του πρώην αργχηγού του στρατού της Μιανμάρ για την «εθνοκάθαρση των Ροχίνγκια»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κυρώσεις κατά του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ, καθώς τον κατηγορούν ότι ηγήθηκε την επιχείρησης «εθνοκάθαρσης» της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια. Υπενθυμίζεται ότι ο χαρακτηρισμός «εθνοκάθαρσης» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά περί τα τέλη Νοεμβρίου  χθες οι ΗΠΑ, δια του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, για να περιγράψουν τις διώξεις του στρατού εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Maung Maung Soe, ο οποίος καθαιρέθηκε από το πόστο του τον περασμένο μήνα, είναι ένα από τα πρόσωπα της διεθνούς σκηνής που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο του BBC.

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι μουσουλμάνοι Ροχίνγκια που έχουν διωχθεί από την χώρα τους από τα τέλη Αυγούστου αναζητώντας καταφύγιο στο Μπανγκλαντές.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει τον στρατό της Μιανμάρ ότι επιδίδεται σε φόνους, μαζικούς βιασμούς και άλλες ωμότητες εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας. Ωστόσο, από την πλευρά του ο στρατός της Μιανμάρ αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι μάχεται κατά τρομοκρατών και όχι αμάχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή