Δάνειο 70 εκατ. στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από την ΕΤΕπ

Δάνειο 70 εκατ. στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από την ΕΤΕπ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έλαβε δάνειο ύψους 70 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για να υποστηρίξει πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εισηγμένης αφορά την κατασκευή τεχνικών και κτιριακών υποδομών, το οποίο θα απαιτήσει περαιτέρω χρηματοδότηση για λειτουργικές δαπάνες και κεφάλαιο κίνησης ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, κατά την επόμενη πενταετία. Η δανειακή αυτή σύμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, δεδομένου ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σκοπεύει να αναζητήσει περαιτέρω διεθνή χρηματοδότηση. Την τελευταία δεκαετία, η ΕΤΕπ έχει χορηγήσει πάνω από 5 δισ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Τζόναθαν Τέιλορ, αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις νέες επενδύσεις, ώστε να μπορούν να επωφελούνται από τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με την επένδυση αυτή, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σχεδιάζει να διευρύνει την παραγωγή της και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης». Καταλήγοντας, στις δηλώσεις του ο κ. Τέιλορ υπογράμμισε: «Το νέο αυτό δάνειο αναδεικνύει την ισχυρή συνεργασία της ΕΤΕπ με τις ελληνικές επιχειρήσεις και προσβλέπουμε στην επιτάχυνση της υλοποίησης καίριων επενδύσεων και με άλλες κορυφαίες βιομηχανικές μονάδες της χώρας».

Η σύμβαση χρηματοδότησης για το δάνειο αυτό, ύψους 70 εκατ. ευρώ και διάρκειας μέχρι 8 ετών, υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Με τη πρόσφατη συγχώνευση ΧΑΛΚΟΡ – ΕΛΒΑΛ ολοκληρώθηκε ο κύκλος μετασχηματισμού του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της χώρας της Viohalco, που ξεκίνησε το 2013 με τη μετεγκατάσταση της έδρας της εταιρείας στις Βρυξέλλες. Οπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη του ομίλου Viohalco, η συγχώνευση αυτή έγινε με στόχο την επίτευξη συνεργειών και οικονομιών κλίμακος. Επίσης, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. μπορούν να έχουν καλύτερη παρουσία στις κεφαλαιαγορές και στις χρηματαγορές, με αποτέλεσμα την ευχερέστερη χρηματοδότησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή