Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Νέα πρόκληση στην Πόλη

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Νέα πρόκληση στην Πόλη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απόηχος και τα οφέλη από τη σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ ακολουθούν και δίνουν την καλύτερη ώθηση στον Ολυμπιακό για τον σημερινό αγώνα του με την Εφές Αναντόλου, στην Κωνσταντινούπολη (20.00), όπου στοχεύει να φύγει ξανά με το ροζ φύλλο αγώνα, όπως είχε κάνει και κόντρα στη δυσκολότερη και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δε θα έχουν ξανά στην αποστολή τους τραυματίες Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, όπως, φυσικά, και τον Αγραβάνη, ο οποίος χάνει όλη τη χρονιά.

Η Εφές είναι ουραγός στη φετινή Ευρωλίγκα, ύστερα από 13 αγωνιστικές και έχοντας, μόλις, τρεις νίκες και θα χρειαστεί ένα… «θαύμα» και αντεπίθεση διαρκείας στον δεύτερο γύρο για να προλάβει μία θέση στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας και την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, παρά την ισοβαθμία του με την ΤΣΣΚΑ, αισθάνεται άνετα στην Πόλη, έχοντας δημιουργήσει νικηφόρο και τροπαιούχο παράδοση (2012), όμως κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να δώσουν δικαιώματα στον υποδεέστερο αντίπαλό τους, ο οποίος έχει νέο προπονητή (Αταμάν αντί Περάσοβιτς).

Οι αναμνήσεις από τα περυσινά πλέι οφ είναι πολύ νωπές για το 1-2 που είχε πετύχει η τουρκική ομάδα στον τρίτο αγώνα, την ήττα που γνώρισε στην έδρα της για τον τέταρτο και τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στο πέμπτο παιχνίδι του ΣΕΦ. Η δυναμικότητα της φετινής ομάδας είναι πολύ χαμηλότερη, ενώ και η ανάληψη του πάγκου από τον Εργκιν Αταμάν δεν έχει αλλάξει την εικόνα της Εφές. H κούραση από την υπερπροσπάθεια νίκης στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ είναι δεδομένη και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι αναγκασμένοι να τη διαχειριστούν σωματικά και πνευματικά, διαθέτοντας την ανάλογη εμπειρία των διπλών αγώνων σε διάστημα 48 ωρών.

Η αξιοπρόσεκτη βελτίωση του Βασίλη Σπανούλη που αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και να αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητάς του, καταφέρνοντας παράλληλα να κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των ικανοτήτων του, ύστερα από τη δίμηνη απουσία, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τεχνικό του Γιάννη Σφαιρόπουλο, που περίμενε, ως ώφειλε, την επιστροφή του αρχηγού και ταυτόχρονα έκανε…«μακιγιάζ» στην αναπλήρωσή του.

Οπως και το ίδιο έπραξε με τους απόντες Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, παραδεχόμενος μετά την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ, ότι η χρησιμοποίηση του Παπαπέτρου (2.01) στη θέση του σέντερ και όταν ο Ολυμπιακός ήταν στο μείον δέκα στο σκορ, ήταν έμπνευση εκείνης της στιγμής που δεν έχει δοκιμάσει ούτε σε προπόνηση.

«Σπουδαία ομαδική νίκη» έγραψε στο Ιnstragram o Bασίλης Σπανούλης, πιστοποιώντας για πολλοστή φορά τη δύναμη της ομαδικότητας που υπάρχει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και αποτελεί έργο του Ελληνα προπονητή του, ώστε να «απορροφούνται», χωρίς αγωνιστικές «τρύπες», οι όποιες απουσίες βασικών παικτών.

Το ρωσικό ντέρμπι TΣΣΚΑ – Χίμκι καθώς και το ισπανικό Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα ξεχωρίζουν στη δεύτερη «δόση» της 14ης αγωνιστικής που θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα Μάλαγα – Αρμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή