ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τον Πρύτανη στοχοποιεί το υπουργείο Παιδείας μετά τις καταστροφές στο ΠΑΜΑΚ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με αφορμή την επίθεση και τις υλικές καταστροφές στο Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον Πρύτανη  του ΠΑ.ΜΑΚ. Αχιλλέα Ζαπράνη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «απολύτως καταδικαστέα» την ενέργεια των ατόμων που εισέβαλαν και προξένησαν καταστροφές στον χώρο του Πανεπιστημίου, ωστόσο επιτίθεται στον Πρύτανη και τον καλεί να αναρωτηθεί, γιατί επί των ημερών του το Πανεπιστήμιο γίνεται στόχος βίαιων επιθέσεων.

«Είναι μια πράξη αντιδημοκρατική που δεν έχει καμία σχέση με το ακαδημαϊκό πνεύμα και φυσικά με το ακαδημαϊκό άσυλο. Όμως, είναι απαράδεκτες οι αναφορές του κ. Πρύτανη ότι παρόμοια γεγονότα είναι καθημερινότητα στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Ο κ. Ζαπράνης αντί να δυσφημεί συστηματικά τα δημόσια Πανεπιστήμια, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του –και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων. Ο Νόμος, τον οποίο κατηγορεί, δίνει στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την προστασία των Ιδρυμάτων τους.  Για τον λόγο αυτό, ακόμη και στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, ουδείς έθεσε θέμα αλλαγής του Νόμου που επαναφέρει το ακαδημαϊκό άσυλο στα Πανεπιστήμια».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ