«Βασιλικά» Χριστούγεννα με τον Δώρο Δημοσθένους

«Βασιλικά» Χριστούγεννα με τον Δώρο Δημοσθένους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι συνήθεια στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας –ή τουλάχιστον ήταν στα καλά χρόνια της δισκογραφίας– πολλοί καλλιτέχνες να κυκλοφορούν μέσα στις γιορτές νέες δουλειές με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Και ας πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις για «αρπαχτές», που καταλαμβάνουν μόνο δευτερεύουσα θέση στην καριέρα τους. Οταν, ωστόσο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1957 κυκλοφόρησε το «Elvis Christmas Album», τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι· ο δίσκος ανέβηκε κατευθείαν στο Νο 1, τελικά πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και (κυρίως) μας άφησε μερικές από τις πιο αξέχαστες ερμηνείες του «βασιλιά» Ελβις.

Με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Πρίσλεϊ και με την επιρροή του τελευταίου ανάγλυφη στη φωνή του, ο Δώρος Δημοσθένους έρχεται αυτό το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στο Gazarte για να μας καθοδηγήσει σε ένα εορταστικό πρόγραμμα, πάντα με άρωμα… Ελβις. «Φωνητικά ο Ελβις είναι η πιο βασική επιρροή μου, μαζί με τη Φλέρυ Νταντωνάκη. Τον άκουγα φανατικά από την εφηβεία μου, όπως και τον Πέρι Κόμο και άλλους. Δεν με ενδιέφερε τόσο η μουσική της εποχής, που ήταν βέβαια οι μεγάλες επιτυχίες των ’80s. Θυμάμαι τον πατέρα μου να παίζει στην κιθάρα και να τραγουδάει τη “Marguerita” του Ελβις από το “Fun in Acapulco”», μας λέει ο Δώρος Δημοσθένους. Πρόσφατα άλλωστε τον ακούσαμε στο Passport να ερμηνεύει εξαιρετικά αρκετές από τις μεγάλες επιτυχίες του βασιλιά του ροκ εν ρολ.

Στη βραδιά του Gazarte, εκτός από τα πασίγνωστα και αγαπημένα «White Christmas», «Silent Night», «Santa Bring my Baby Back», «Blue Christmas» κ.ο.κ., εκείνος και η εξαμελής μπάντα του θα παίξουν ακόμα μερικά από τα κορυφαία γκόσπελ κομμάτια της καριέρας του Ελβις. «Τα γκόσπελ είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό μουσικό κεφάλαιο για μένα. Παίρνοντας έναυσμα κι από την καλοκαιρινή συναυλία που δώσαμε στην Πάτμο με τέτοια μουσική, αλλά και από το γεγονός πως ο Ελβις, ένας πολύ θρησκευόμενος άνθρωπος, τα τραγουδούσε συχνά, θα τα συμπεριλάβουμε και αυτά. Ταιριάζουν άλλωστε και με το κλίμα των ημερών», επισημαίνει σχετικά ο ερμηνευτής.

Γιατί όμως τα τραγούδια του Ελβις συνεχίζουν έπειτα από τόσες δεκαετίες να συγκινούν και να διασκεδάζουν, ακόμη και ανθρώπους που δεν έζησαν ούτε καν κοντά στην εποχή της δημιουργίας τους; «Είναι απλώς η δύναμη των διαχρονικών τραγουδιών. Αν σου αρέσει η καλή μουσική, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αγαπάς και κάποια από αυτά τα κομμάτια. Οι νεότεροι, πάντως, τα γνωρίζουν γιατί δεν υπάρχει πάρτι που θα πας και δεν θα παίζονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή