Βρετανία: Επίσημα πορτρέτα από τον αρραβώνα Χάρι – Μέγκαν

Βρετανία: Επίσημα πορτρέτα από τον αρραβώνα Χάρι – Μέγκαν

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο πρίγκιπας Χάρι και η μνηστή του, η Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ, έδωσαν στη δημοσιότητα μια σειρά από πορτρέτα που τράβηξε ο φωτογράφος Αλέξι Λουμπομίρσκι με αφορμή τον αρραβώνα τους. Ο Λουμπομίρσκι, πρώην βοηθός του Μάριο Τεστίνο, γνωστού για τις φωτογραφίες που τράβηξε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, έκανε τη φωτογράφιση αυτή την εβδομάδα στην έπαυλη Φρόγκμορ, κοντά στον Πύργο του Ουίνδσορ, όπου το ζευγάρι θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου στις 19 Μαΐου. «Δεν μπορώ παρά να χαμογελάσω όταν κοιτώ τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, τέτοια ήταν η ευτυχία τους», δήλωσε ο Λουμπομίρσκι.

Ο 33χρονος Χάρι, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, και η 36χρονη Μαρκλ, γνωστή κυρίως από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Suits», ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους τον περασμένο μήνα. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ακολούθησε μία μέρα αφότου η Μέγκαν, ο Χάρι και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετείχαν στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο γεύμα προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάγκιγχαμ. Η Μέγκαν θα ταξιδέψει, εξάλλου, στο Σάντριγκχαμ με τον Χάρι για να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Χάρι και ο αδερφός του Ουίλιαμ παρήγγειλαν, τον περασμένο Ιανουάριο, ένα άγαλμα για τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατό της. Την περασμένη Κυριακή, με ανακοίνωση από τα γραφεία τους γνωστοποίησαν το όνομα του γλύπτη που επιλέχθηκε: θα είναι ο Iαν Ρανκ-Μπρόαντλι, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της Ελισάβετ Β΄ που βρίσκεται, από το 1998, σε όλα τα κέρματα του Ηνωμένου Βασιλείου. «Ο Ιαν είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος γλύπτης και ξέρουμε ότι θα αποτίσει τον κατάλληλο φόρο τιμής στη μητέρα μας, ο οποίος θα αντέξει στον χρόνο», αναφέρουν οι δύο πρίγκιπες. Το άγαλμα θα τοποθετηθεί μπροστά στην επίσημη κατοικία τους, το Παλάτι του Κένσινγκτον. Τα αποκαλυπτήρια είχαν προγραμματιστεί για πριν από το τέλος της φετινής χρονιάς, ώστε να σηματοδοτήσει την επέτειο, αλλά τελικά θα γίνουν το 2019. Οταν, τον Αύγουστο του 1997, το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε την Νταϊάνα και τον εραστή της Ντόντι αλ Φαγέντ καταστράφηκε σε σύγκρουση μέσα σε τούνελ στο Παρίσι, ο Ουίλιαμ ήταν 15 χρονών και ο Χάρι 12. «Μας άγγιξαν τα καλά λόγια για τη μητέρα μας και οι αναμνήσεις από αυτήν που τόσος κόσμος μοιράστηκε αυτούς τους τελευταίους μήνες», είπαν τα δύο αδέλφια. «Είναι σαφές ότι τη σημασία της δουλειάς της την αισθάνονται ακόμα πολλοί, και στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλον τον κόσμο. Ακόμα και 20 χρόνια μετά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή