Διάλογο εκτός ισπανικού εδάφους ζητά ο Πουτζντεμόν από τον Ραχόι

Διάλογο εκτός ισπανικού εδάφους ζητά ο Πουτζντεμόν από τον Ραχόι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την πρωτιά του κόμματος του στις τοπικές εκλογές της Καταλωνίας, ο αποπεμφθείς Καταλανός πρόεδρος Κάρλες Πουτζντεμόν, ζητά έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Μαδρίτη, τονίζοντας ότι επιθυμεί αυτές να λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται αυτοεξόριστος. 

Αφού νωρίτερα δήλωσε ότι το ισπανικό κράτος ηττήθηκε, καθώς οι αυτονομιστές κατάφεραν, έστω και με κάποιες απώλειες, να εξασφαλίσουν και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, ο Καταλανός πολιτικός δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συναντήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ εκτός της Ισπανίας. Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ισπανία, εφόσον λάβει εγγυήσεις πως δεν θα συλληφθεί και πως θα μπορέσει να ηγηθεί εκ νέου της νέας καταλανικής κυβέρνησης, αν τον εκλέξει το καταλανικό κοινοβούλιο. 

«Να αναγνωρίζεις την αλήθεια είναι ζωτικό, εφόσον επιθυμούμε να βρεθεί κάποια λύση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Καταλανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Ισπανό πρωθυπουργό. 

Ο Πουτζντεμόν βρίσκεται σε αυτοεξορία στις Βρυξέλλες από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν ο Ραχόι διέλυσε την τοπική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, επιβάλλοντας την εξουσία της Μαδρίτης πάνω στη βόρεια περιφέρεια της χώρας, μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή