Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι σε νέες συγκρούσεις στη Γάζα

Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι σε νέες συγκρούσεις στη Γάζα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, στο πλαίσιο των ευρύτερων αναταραχών για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισράηλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που λάμβανουν χώρα από τις 6 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ένας 24χρονος αντράς σκοτώθηκε από τα πυρά του ισραηλινού στρατού την Παρασκευή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα. Ο δεύτερος Παλαιστίνιος, ο οποίος έπεσε νεκρός στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δεν έχει προς το παρόν ταυτοποιηθεί. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ερευνά τα δύο περιστατικά. 

Ήταν ο ένατος και ο δέκατος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια που ξεκίνησαν στις 6 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες στη διάρκεια των συγκρούσεων, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, εκτοξεύοντας πέτρες προς την κατεύθυνση Ισραηλινών στρατιωτών από την άλλη πλευρά του φράχτη σε διαφορετικά σημεία της περιοχής, σύμφωνα με το υπουργείο. Με πραγματικές σφαίρες ή σφαίρες από καουτσούκ και καπνογόνα ανταπέδωσαν οι στρατιώτες. 

Η Χαμάς, η οποία διοικεί την απομονωμένη περιοχή, είχε καλέσει εκ νέου σε μια «ημέρα οργής» μετά την προσευχή, την τρίτη από την 6η Δεκεμβρίου. 

Η νέα αυτή αναζωπύρωση της βίας έρχεται μία μέρα μετά την καταδίκη των ΗΠΑ για τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, από 128 κράτη μέλη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. 

Νωρίτερα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς παρακίνησε την Ευρώπη και ειδικά τη Γαλλία να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ, μετά την πρωτοβουλία Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή