ΕΛΛΑΔΑ

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για τα πτυχία ΤΕΙ

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το αν θα μπορούν παλιοί απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς  να αναβαθμίσουν σε πανεπιστημιακό το πτυχίο τους, αναφέροντας ότι εξέτασε το θέμα και δεν το προέκρινε.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο νόμου είναι σαφές και υπενθυμίζει την χθεσινή δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ωστόσο, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ